Bretec Totaaltechniek: Met je handen de mooiste machines maken

Geplaatst op

1 minuut 40 seconden minuten lezen

Een complete productielijn voor aardappelpuree, een döner kebab-machine of een gigantische mengtank. In de werkplaats van Bretec Totaaltechniek in Wintelre komen zulke machines tot leven. Bretec maakt namelijk machines en onderdelen voor de levensmiddelenindustrie. Heb jij techniek in de vingers? Dan ben je bij Bretec aan het juiste adres voor een compleet pakket aan technische werkzaamheden.

In de werkplaats staan drie transportbanden op een rij, medewerker Bart is druk bezig met de laatste laswerkzaamheden en de afwerking. Nog wat laatste puntjes op de i en ze zijn klaar voor transport naar de opdrachtgever. Bretec is een jong bedrijf, waar met een klein team dagelijks wordt gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van machines en speciale onderdelen zoals deze transportbanden.

Eigenhandig maken van een machine

“Hier is geen dag hetzelfde”, vertelt René de Bresser, eigenaar van Bretec. “Als medewerker word je betrokken bij alle stappen die we zetten voor het maken van een nieuwe machine. Is er een nieuwe opdracht, dan maken we eerst een ontwerp dat uitvoerig met de opdrachtgever besproken wordt. We maken een prototype om te kijken of het ontwerp echt voldoet. Na goedkeuring van het ontwerp gaan we in de werkplaats aan de slag.” Dat betekent heel concreet draaien, lassen, frezen, construeren: het eigenhandig maken van een unieke machine. 

De beste oplossing

De machines zijn ontwerpen die specifiek voor een klant gemaakt worden. Dat maakt het werk ook zo aantrekkelijk vertelt René. “Het zijn de mooiste opdrachten waarbij we iets compleet nieuws moeten bedenken, zulke klussen zorgen voor veel variatie in het werk. Samen met de klant zoeken we naar de beste oplossing. Je moet het leuk vinden om iets te willen ontwikkelen, te bedenken en zelf te maken.” Ook eigen inbreng van medewerkers is bij Bretec vanzelfsprekend, want juist in een hecht team, kan iedereen meedenken.

Erkend Leerbedrijf

Dat techniek in de vingers moet zitten is wel duidelijk maar volgens René hoef je echt niet van alle markten thuis te zijn. Want bij Bretec zijn ze bereid om in je te investeren. “Tuurlijk is een technische achtergrond een pre, maar zo lang je van aanpakken weet en echte interesse hebt in ons vak, zijn we bereid om je daarbij te helpen. Dat geldt ook als je een beroepsopleiding volgt en een werkervaringsplek zoekt. We zijn een erkend leerbedrijf, iedereen die gemotiveerd is kan bij ons aan de slag en ontzettend veel leren.”

Ondertussen staan de transportbanden klaar voor vertrek. Ze worden door Bretec overgebracht naar de klant en ook daar gaat het werk nog verder. Want de banden worden gemonteerd, geïnstalleerd, getest en volledig klaargemaakt voor gebruik. Als alles draait en goed wordt bevonden, zit de klus erop. Althans, tot er onderhoud of eventueel reparatie nodig is. Want ook dat behoort tot de werkzaamheden bij Bretec.

Ben jij op zoek een technische, gevarieerde baan en weet je van aanpakken? Neem direct contact op met René de Bresser (info@bretec.nl, 06-52047343).