[Column] Terug naar de Kempen

Geplaatst op

1 minuten lezen

Zo, wat een héérlijke afstand was dat! Na een welverdiende vakantie begon ik op 1 oktober als Office Assistent bij Werken in de Kempen. Binnen een kwartier stond ik die ochtend op mijn nieuwe werkplek. Nu was mijn vorige baan in Eindhoven ook niet bepaald een wereldreis, maar stel je eens voor: geen stoplichten, geen verkeersdrukte en geen snelwegen meer… wat een luxe!

Die baan past perfect bij mij!

Toen ik de vacature bij Werken in de Kempen voorbij zag komen, stond ik wel even versteld. Terwijl ik door de vacature heen las, voelde ik de prettige werkcultuur er gewoon doorheen komen. Gek hè?! Maar als dan ook nog de totale functieomschrijving je bevalt, tsja… dan kun je niet anders dan direct een sollicitatie versturen. Zonder enige twijfel drukte ik op de ‘Solliciteer Direct’ button. Gelukkig waren ze aan de andere kant ook enthousiast, want ik werd uitgenodigd voor een gesprek!

De (sollicitatie)gesprekken die ik op het kantoor van Werken in de Kempen had, hadden wat mij betreft nog uren door te kunnen gaan. Wanneer een sollicitatiegesprek niet aanvoelt als een sollicitatiegesprek, vind ik dat een goed teken. Ik kon écht mijzelf zijn. Later mocht ik ook meekijken op de afdeling, dit om me een goed beeld te geven van de functie en de werksfeer. Wat een TOP werkplek en wat een leuke medewerkers, daar wilde ik écht graag tussen horen…

Inmiddels is mijn eerste maand als Office Assistent voorbij gevlogen. Het werd me tijdens de sollicitatieprocedure al gezegd, maar de dagen gaan hier inderdaad écht snel voorbij. Het is de bedoeling dat ik bedrijfsbrede ondersteuning ga bieden en dat maakt mijn functie zo leuk. Ik kan voor alle afdelingen iets gaan betekenen. Na mijn eerste maand kan ik al zeggen dat ik behoorlijk wat zaken aan mijn to do-lijstje heb kunnen toevoegen. Gelukkig weten mijn nieuwe collega’s me ook al te vinden en vertrouwen ze me al behoorlijk wat werkzaamheden toe. 

Hoe kan het dat ik hier nog maar een maand werk?! Voor mijn gevoel zit ik hier al véél langer! Behalve dat ik merk dat de klik met mijn nieuwe collega’s er is, maken de gezamenlijke liefde voor de friettent en de VrijMiBo ons tot een match made in heaven.

 Al zeg ik het zelf…