“Ik werd er hoorndol van, van al dat papier!”

Daphne Kessel

Daphne Kessel

Geplaatst op

Volgens zijn functietitel is John Bronkhorst onze Medewerker Financiële Administratie, maar ‘onze John’ is zoveel meer. Hij is gek op systemen automatiseren. En op uitdagingen aangaan. Hij is meester in barbecueën. Trotse opa. En vijf jaar in dienst bij Werken in de Kempen! 

Lachend kijkt John in de camera. “Zie je mij?!”. Hij draait zijn scherm bij en komt er dan achter dat de camera in het andere beeldscherm zit. “Oh! Haha, zo ja!”. Het is typisch John. Hij wint het aan charme, zelfs met een half hoofd in beeld.


“Ik dacht: als dat maar goed gaat”

Dan begint John te vertellen. Over wat ‘ie allemaal doet, maar vooral over wat hem zo heeft geraakt. “Ik kreeg er echt tranen van in mijn ogen!”. Hij heeft het over de banenbeurs van 2018. “Ik was toen net twee jaar bezig, en we hadden voor het eerst een banenbeurs georganiseerd. Ik dacht: als dat maar goed gaat. Dadelijk komt er niemand! Dat was echt heel spannend. We stonden daar maar op die beurs, terwijl de mensen aarzelend binnenkwamen. En opeens stond de tent echt helemaal hutje mutje vol. Toen kreeg ik echt tranen in mijn ogen. Dit hebben wij gewoon voor elkaar gebokst! We hebben het voor elkaar! We staan op de kaart! Dat is echt het allermooiste moment wat ik heb meegemaakt. Echt geweldig!”


“Ik kreeg er echt tranen van in mijn ogen!”


Wat John nog meer geweldig vindt, zijn uitdagingen. “Ik vind het echt een uitdaging om iets van de grond te tillen. Om iets nieuws op te starten! Dat heb ik altijd leuk gevonden. En als het dan staat als een huis, dan is het niet meer interessant voor mij.” Zo maakte John twee jaar geleden de overstap van de salesafdeling naar ons financiële gedeelte. Hij werd verantwoordelijk voor facturen, personeelsadministratie en de boekhouding.

 

John is onze geldman, maar wat doet ‘ie dan?

“Rapporteren, crediteuren en debiteuren betalen en de personeelsadministratie verzorgen. Dat zijn zaken zoals: salaris, contracten, ziekmeldingen, zwangerschappen, verzekeringen en  pensioensregelingen. Daarnaast verzorg ik ook onze algemene voorwaarden, die vind je op de homepagina van onze website. Van oorsprong ben ik namelijk jurist!”


“Tot het begin van de coronacrisis hadden we nog papieren facturen!”


John maakte er zijn missie van om de factuursystemen te automatiseren. “Als ik nu een factuur moet hebben, ga ik gewoon naar mijn map op de computer.” Dat is niet altijd zo geweest. “Tot het begin van de coronacrisis hadden we nog papieren facturen! Ik werd er hoorndol van, van al dat papier! Toen ik begon was het allemaal nog kleinschalig, en ging het allemaal lekker ouderwets. Mijn voorganger werkte nog met ordners, allemaal in een kastje. Dat kastje hebben we nog steeds op kantoor staan! Dat moet je natuurlijk allemaal bewaren. En dan gaat het van: ‘Hé, heb jij die factuur van toen en toen nog?’. En dan zeg ik: ‘Ja, dat wordt zoeken!’”

Inmiddels is John in zijn nopjes met zijn systeem. “Sommige facturen moet ik nog inscannen, maar bijna alles is geautomatiseerd!” En dus kan hij met een gerust hart naar zijn volgende uitdaging toeleven. “Het plan is dat ik met 65 jaar met pensioen ga. En dat gaat dit jaar dus gebeuren!”


Gourmetten in het raam

Maar niet voordat we – hopelijk – een heel groot feest voor ‘onze John’ mogen geven. Dat doet John denken aan onze kerstborrel van een tijdje geleden. “Dat was nog in het oude pand. Zaten we daar met z’n allen te gourmetten, in het raam! Hele winkelkarren vol eten werden naar boven gehaald. Iedereen mocht kiezen wat hij wilde eten. En iedereen maar dansen! Dat staat echt heel dik in mijn geheugen gegrift.”

“Oh, en vorig jaar dan! Haha! Toen waren we aan het kegelen met flesjes bier. Dat was echt super gezellig! Ik sta dan meestal achter de barbecue. Als barbecuemeester. Dan maak ik de biefstukken en de varkenshaasspiesen klaar!”


Bijna met pensioen 

John heeft zin in zijn pensioen. “Ik leef er naartoe! Ik werk nu nog twee dagen en dat vind ik prima. Het bedrijf is ontzettend aan het groeien, er komen veel nieuwe klussen bij.” John geniet van zijn vooruitzicht. “Ik heb een kleinkind, ik ben opa. Morgen is het weer kleinkind-dag! Ook wel: opa-dag. En dat is echt keileuk.”


Daphne Kessel

Geschreven door

Daphne Kessel

Copywriter