Hoe Werken in de Peel bijdraagt aan een duurzamere regio

Bo van de Vondevoort

Bo van de Vondevoort

Geplaatst op

2 minuten lezen

De gemiddelde woon-werk afstand in de Brabantse Peel ligt ongeveer op 21,2 kilometer (bron: cbs.nl). Dat kan korter, vinden wij bij Werken in de Peel. De afstand die we naar ons werk afleggen, is afgelopen decennia alleen maar gestegen. Het leven is al druk genoeg, dus waarom niet besparen op woon-werk verkeer?

Perikelen van het Woon-Werkverkeer

De wekker gaat, snel je bed uit en meteen de douche in. Het is donderdag en dan sta jij vrijwel altijd in de file. Dit keer probeer je de drukste spits voor te zijn en springt met je boterham nog in je hand in de auto. Die broodkruimels tussen je stoel neem je maar voor lief. Het enige voordeel van ontbijten in je auto is de heerlijke koffiegeur die door de auto sluipt. Binnen een paar minuten ben je bij de afslag naar de snelweg. Je ziet het al, er is een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. Zit je dan, met je goede bedoelingen om eerder te vertrekken van huis. Veertig minuten te laat verschijn je op je werk, met een lege koffiebeker en een hoop frustratie op zak.  

Dit soort situaties willen wij bij Werken in de Peel graag vermijden. Deze regio heeft zoveel te bieden. Waarom zou je alle leuke bedrijven in jouw gemeente voorbij rijden om vervolgens in een file te eindigen? Werken dat doe je lekker dicht bij huis vinden wij!

Fietsen naar je Werk: Duurzaam en Gezond

Je hebt deze vakantie weer lekker genoten van het prachtige weer, de vele tapasplanken en de heerlijke borrels. Niet moet, alles mag! Dat is nu ook wel terug te zien op de weegschaal. Oeps!  
Tijd om weer wat meer te bewegen. Met een half uur fietsen ben jij op jouw werk. Fiets op het einde van de dag weer naar huis én je hebt zo’n 500 kcal verbrand! Dat tikt lekker aan! 

Wil jij nog een stapje verder gaan wat betreft duurzaamheid? Stel dan eens bij je werkgever voor om thuis te werken! Misschien bieden zij jou zelfs een thuiswerkvergoeding aan. Nul komma nul reistijd! Zorg er dan wel voor dat niet alle lampen in je huis aan staan en de verwarming niet op standje sauna. 

Werken in de Peel, voor Banen op Fietsafstand

Bij Werken in de Peel stimuleren we banen op fietsafstand, gewoon bij jou in de regio. Steeds meer mensen willen bewust bezig zijn met duurzaamheid en wij helpen dat maar al te graag een handje bij. Ben jij klaar met lange reistijd, omdat je ’s avonds met je kinderen samen wil eten of gewoon wat langer in je bed wil blijven snurken? Neem dan een kijkje bij de vacatures op onze website. Gewoon in de allermooiste regio van Nederland. De Brabantse Peel.  


Bo van de Vondevoort

Geschreven door

Bo van de Vondevoort

Service & Support Specialist