Werkervaring? Wat is dat?!

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

3 minuten minuten lezen

Je wordt door veel bedrijven beoordeeld op je CV en dan hebben we het niet over de charmante foto die je met je nieuwe telefoon hebt geschoten. Nee, dan hebben we het inhoudelijk over je werkervaring. Maar hoewel jouw huidige functie in theorie misschien niet past bij de vacature, kan het in praktijk een heel ander verhaal zijn. Zo begon ook het avontuur van Yvette van de Ven (38) bij Werken in de Kempen.

Wie is Yvette?

Met een big smile kwam Laura, recruiter van Werken in de Kempen naar me toegelopen. “Yvette kwam hier net langs, ze mag starten bij JCL en ze is zó blij!” klonk luid en enthousiast uit haar mond. Dit verhaal MOETEN we vertellen zei Laura toen. Zo gezegd, zo gedaan.

"Dit verhaal MOETEN we vertellen"

Een paar weken later zat ik met Laura en Yvette aan een tafel. Yvette komt over als een enthousiaste, gezellige dame. Iemand met een vlotte babbel, vrolijk gekleed in een bloemetjesjurk met rode haren tot op haar schouders. En dat het een leuk gesprek is geweest herinner ik me bij het typen van dit blog maar al te goed aangezien ik vier (!) pagina’s heb uitgetikt naar aanleiding van het interview.

Tijd voor iets nieuws

Nadat we al een paar minuten hebben gekletst probeer ik zonder het gesprek te verstoren mijn recorder subtiel in het midden van de tafel te leggen. Yvette is blij en opgelucht: “Nu kan ik een keer op zaterdag gaan shoppen”. Jaren werkte ze binnen de supermarktenbranche waarbij ze de laatste vijf jaar elke zaterdag moest werken en één keer in de drie weken ook op zondag. “Toen ik zomervakantie had, was ik vaak nog heel veel bezig met werken. Toen zei mijn man: nu is het klaar”. En toen begon de zoektocht naar haar nieuwe droombaan.

Overeenkomsten

Hoewel op zoek gaan naar een nieuwe job in de huidige markt appeltje eitje lijkt is dat niet altijd zo. Zo zegt Laura tijdens het gesprek: "Het nadeel is dat je niet op een CV ziet welke disciplines er bij je vorige werkgevers aan bod kwamen. Veel mensen denken dat een hoofdcassière alleen maar achter de kassa zit, maar er zit veel meer achter”.

Dingen die Yvette tegenkwam in haar baan bij de supermarkt gaat zij ook tegenkomen binnen de administratieve functie die ze bij JCL aangaat. “Administratief is niet alleen maar dingetjes wegtikken. Je bent een mailtje aan het typen terwijl er iemand aan je bureau komt staan, waarna de telefoon gaat die je moet opnemen. Er zit ook een stukje planning in, de inkoop moet gedaan worden en je bent verantwoordelijk voor de voorraadbeheer”. Ook ik zou de overeenkomst tussen iemand die in de supermarkt werkt en iemand die administratief medewerker is niet direct zien. Maar eigenlijk is het heel simpel: het is om en nabij hetzelfde, maar dan bij een groot magazijn in plaats van bij een supermarkt.

MOOI werk

Begin oktober 2021 solliciteerde Yvette op de vacature van JCL, toen pakte Laura -onze recruiter- de telefoon om even kennis te maken en nodigde haar uit voor een gesprek. Na dit gesprek ging het al lekker snel: eerst zit ik hier en precies drie weken later heb ik van JCL te horen gekregen dat ik was aangenomen”.

“Het voelt gewoon goed, ik ben rustiger en ik slaap beter. Wat zoiets toch met je kan doen”

Nu heeft Yvette ook al wat van haar toekomstige collega’s ontmoet en met een voldane blik zei ze: “Het voelt gewoon goed, ik ben rustiger en ik slaap beter. Wat zoiets toch met je kan doen”.

Dus...

Laat je als werknemer niet afschrikken door allerlei eisen en werkervaring, maar kijk als werkgever ook verder dan alleen het woordje ‘supermarkt’. Terecht zegt Laura aan het einde van het gesprek: “Er is veel meer dan alleen een papiertje”. Wil jij ook graag op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem gewoon even contact met ons op, je ziet maar weer hoe snel het kan gaan!

Ja, ik wil meer weten

 


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Content Marketeer