Goede voornemens voor op het werk

Bo van de Vondevoort

Bo van de Vondevoort

Geplaatst op

Jaja, daar gaan we weer! Het allergrootste cliché van het jaar, goede voornemens. Persoonlijke voornemens halen vaak het einde van januari niet eens. Zullen we het eens proberen met goede voornemens op het werk? Wat kun jij doen om het allemaal wat makkelijker te maken op de werkvloer in 2023? Genoeg als je het ons vraagt! We hebben de populairste voornemens voor je op een rij gezet.

Mailbox bijhouden

Je kent het wel, voor je vakantie zorg jij dat jouw hele mailbox leeg is. Wat een verademing! Alle taken zijn van jouw to-do-lijst af, alle mailtjes zijn weggewerkt en je kan met een voldaan gevoel de deur van het kantoor dicht trekken. Op naar jouw welverdiende vakantie! Maar, waarom wachten we hier eigenlijk mee tot vlak voor de vakantie? Oké, dagelijks een lege inbox is natuurlijk niet realistisch. Maar als je heel eerlijk bent, kan het archiveren of verwijderen van mails wel beter bijgehouden worden. Opgeruimde inbox, opgeruimd hoofd... toch?!

Clean desk policy

Vast elk kantoor heeft wel zo’n collega. Eentje die zeurt dat het kantoor een rommeltje is. Heel vervelend natuurlijk, maar zit hier eigenlijk niet een kern van waarheid in? Aan het einde van jouw werkdag heb jij gewoonweg geen tijd (lees: zin) om jouw bureau steeds op te ruimen. Het zijn toch zeker 30 seconden. Die 30 seconden waar jij een halve minuut langer door kan werken, of een halve minuut eerder aan het diner kan zitten. Als je het zo stelt, dan kunnen we misschien wel wat tijd vrijmaken voor deze kleine klus.

Gezonder lunchen

Sta je weer, op de weegschaal.. Wat een tegenvaller. Hoe kan dit nou? Zoveel eet jij toch helemaal niet? Alhoewel, op dinsdag zat je bij een klant met belegde broodjes. Die heb je 3 op. Woensdag had je zin in die warme worstenbroodjes van de bakker en donderdag begon er al een van je collega’s over bestellen bij de plaatselijke friettent en ook daar heb je weer lekker collegiaal aan meegedaan. Oké, op vrijdag niet meedoen met de bestelling bij die ene fastfoodketen is niet eens een optie. Is dat eigenlijk wel allemaal nodig, elke dag weer ergens eten halen. Waar is de tijd van de bammetjes in de broodtrommel gebleven? De komende tijd hou jij het bij de crackers, soep of salade. Met op vrijdag natuurlijk wel een beloning.

Niet meer roken tijdens het werk

Deze is niet voor iedereen even makkelijk. Staat stoppen met roken al zo lang op je lijst met goede voornemens als jij jezelf kan herinneren? Dan wordt 2023 jouw jaar! Want die Smint geeft ook geen 100% garantie op dekking van de rooklucht. Dus, ga in plaats van buiten staan paffen, gewoon eens een rondje lopen met collega’s van een andere afdeling. Heb je meteen ook weer wat beweging gehad.

Ga jij proberen om jouw leven op kantoor makkelijker en beter te maken? Mooi. Wij doen met je mee!

Misschien is jouw goede voornemen wel, heel jouw baan van de uh… baan


Bo van de Vondevoort

Geschreven door

Bo van de Vondevoort

Service & Support Specialist