Na 7 jaar solliciteren binnen één week een nieuwe baan

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

3 minuten lezen

Je leest de verhalen in magazines en hoort er van alles over, maar voor velen is het de realiteit: arbeidsongeschiktheid. Esther (41) werd ziek na de bevalling van haar dochter en heeft een hele weg afgelegd om eindelijk weer aan het werk te kunnen. Na 7 jaar, een heleboel positiviteit en contact met Werken in de Kempen vond ze in juni 2022 alsnog een nieuwe baan.

De zoektocht begint

Er is een heleboel gebeurd sinds dat Esther ziek werd. En dat merk ik gelijk wanneer we beginnen te kletsen. “Na twee jaar in de ziektewet te hebben gezeten en 3,5 jaar volledig afgekeurd te zijn geweest werd ik door een arbeidsdokter weer voor een groot deel goedgekeurd. Eindelijk mocht ik weer aan de slag.” Maar toen begon de volgende ellende. Want wanneer je weer aan de gang mag, moet er natuurlijk gesolliciteerd worden. Hoewel dat klinkt als appeltje eitje, ging het vinden van een baan niet bepaald soepel.

Van afwijzing naar afwijzing

Zoals sommigen ‘baanhoppen’ hopte Esther van afwijzing naar afwijzing. Ze vertelt: “ik heb denk ik wel 600 sollicitaties gehad. Vaak werd ik ook nog uitgenodigd voor een tweede gesprek, maar telkens greep ik mis.” Het gat in haar cv vanwege haar ziekte zorgde dan ook vaak voor de afwijzing. ‘Je hebt geen recente werkervaring’ zeiden ze dan, maar een kans om zichzelf te bewijzen bleef ook altijd uit.

“Ik heb denk ik wel 600 sollicitaties gehad.”

Toch komt Esther over als een sterke vrouw, zij staat haar mannetje wel. Dus ondanks het gevecht om een baan te vinden, het moeten leven van een bijstandsuitkering, elke keer weer een stuk maand overhouden aan het eind van je salaris, heeft ze zichzelf en haar dochter erdoorheen getrokken.

Schot in de roos

Zoals social media een groot deel van ons leven is, heeft het in dit geval Esther haar leven letterlijk verandert.  “Via Facebook kwam ik Werken in de Kempen tegen en natuurlijk ben ik altijd alert aangezien ik nog steeds een baan zocht.” En toen ging het snel. “Vrijdag ben ik bij jullie geweest en de maandag daarna ging ik op gesprek bij Rooijackers Transport.”

“Ik zat thuis en dacht, heeft dit nu echt 7 jaar moeten duren?”

Mark, de eigenaar, wilde Esther graag een kans geven en dat is het enige wat Esther graag wilde, een kans. Esther: “Ik zat thuis en dacht, heeft dit nu echt 7 jaar moeten duren?” Als laatste zegt Esther nog: “Bij Werken in de Kempen word je echt warm ontvangen. Je raakt in gesprek en merkt dat je serieus wordt genomen en dat is bij veel bedrijven niet het geval.”

Conclusie

Ondertussen vieren wij bij Werken in de Kempen een feestje, want wederom hebben we iemand blij mogen maken met een nieuwe baan. Deze keer iemand met een bijzonder verhaal en jij kunt de volgende zijn. Stuur gewoon een mailtje naar info@werkenindekempen.nl met waar je naar op zoek bent en je cv óf...

Maak een account aan

 


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager