Oktober: Werken in de thuiszorg is juist uitdagend en interessant

Geplaatst op

2:45 minuten lezen

"Werken in de Thuiszorg, dat is saai en houdt in dat je elke dag helpt met steunkousen aantrekken en mensen moet wassen. “Zeker niet”, volgens Jelle Reijngoudt, 23 jaar en wijkverpleegkundige bij Oktober.“Ik heb een heel afwisselende job, alle aspecten komen voorbij. Van chronische zorg tot revalidatie, van somatiek (lichamelijke klachten zoals een gebroken heup, mensen in een rolstoel) tot GGZ (dementie, gedragsproblematiek, borderline). En niet alleen bij ouderen, er zitten ook jongere cliënten tussen. Die afwisseling maakt werken in de thuiszorg juist uitdagend en interessant.”

Elke dag anders

Jelle is wijkverpleegkundige in Bladel. Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit? “Ik kom bij cliënten om een injectie te zetten of een voedingssonde te verzorgen. In de wijk ben ik veel bezig met preventie. Ik zorg ervoor – net als een wijkagent – dat inwoners me kennen en zo probeer ik de kwetsbare ouderen te vinden. Komende week heb ik overleg met diverse externe partijen om een valtraining te organiseren voor ouderen. Ik voer intakegesprekken, maar ook het uitzorggesprek; dit is de nazorg als een cliënt is overleden. Of ik word gealarmeerd omdat er een mevrouw voor een tweede keer is gevallen, om de wond te komen verbinden.”

Iedereen is dankbaar

Jelle vervolgt: “Werken in de thuiszorg geeft me heel veel positieve energie. Ik word er gewoon heel vrolijk van als ik mensen kan helpen en dat kan hier de hele dag door.Ik kwam bij een cliënt thuis die heel ziek was en zijn vrouw deed de deur open. Zij was heel blij dat ik er was. En voor mij was het heel leuk dat zij zo blij was dat ik voor haar deur stond. Er zijn natuurlijk ook verdrietige momenten, dat is lastig. Mentaal is het zwaar werk, soms neem ik het mee naar huis. Maar door er met collega’s goed over te praten kun je het loslaten. De voldoening die ik er uit haal, weegt daar wel tegenop. 100%. Het mooie aan de thuiszorg is dat iedereen je bedankt.”

Bij Oktober is tijd voor aandacht, tijd voor goede zorg

Wat maakt werken bij Oktober nou zo leuk? Bij Oktober krijg je heel veel vrijheid om je eigen dag in te delen. Ik krijg genoeg scholingsmogelijkheden, dat is voor mij wel een pré. Ik ben 23, zorginhoudelijk ben ik verantwoordelijk voor 60 cliënten en coach van m’n team.Ik ben jong, maar breng nieuwe inzichten mee vanuit de opleiding. Ik heb alleen geen jarenlange werkervaring. In mijn beleving is in de zorg goede mensenkennis erg belangrijk. Door jarenlange ervaring leer je creatief te denken. In het begin moest ik wel heel erg wennen aan al die afwisseling, er komt heel veel op je af, maar nu is dat juist hetgeen wat het leuk maakt. En soms is er ook stress, hoor. Landelijk wordt geroepen dat er te weinig tijd is voor de cliënt. Dat vind ik niet. Wat ik bij Oktober zie in de praktijk is dat we juist wel tijd hebben voor de cliënt.Van tijdsdruk is niet per se sprake. Je kunt de tijd nemen om de zorg die je wil leveren, te kunnen leveren. Net even die hand op de schouder, dat kan wel het verschil maken. Dat is heel persoonlijk, maar ook kenmerkend voor de zorg die Oktober levert.”

Goed werk heeft tijd nodig. Dat is wat wij onze cliënten graag bieden.En daar zijn ze je elke dag ontzettend dankbaar voor. 
Wil jij óók voldoening uit je werk halen? Kom dan werken bij Oktober! Neem contact op met de afdeling Recruitment via telefoonnummer: 088-245 77 95.