Werkgevers
0

Optimum B.V.

EINDHOVEN, Hoppenkuil 12

https://www.optimum-sorting.com/nl/home/

Maximale opbrengst, consistente kwaliteit.

U wilt optimaal sorteren – de hoogst mogelijke kwaliteit leveren, maar niet ten koste van uw opbrengst? Kies dan Optimum Sorting. ROI gegarandeerd!

Optimum nv werd in 2017 opgericht om de beste optische sorteerders te vervaardigen voor de voedingsindustrie. Met behulp van de nieuwste technologieën inspecteren onze sorteerders tal van losse voedselproducten zodat deze beantwoorden aan de hoogste voedingsnormen.

  • 2017: Oprichting Optimum nv en overname Concept Engineers
  • 2018: Oprichting Optimum Sorting Inc

Optimaal sorteren: zo veel mogelijk vreemd materiaal en afwijkingen detecteren, zonder onnodig goede producten te verwijderen.

WIE IS OPTIMUM SORTING?
Optimum nv werd opgericht in juli 2017 door Paul Berghmans en Steve Raskin, samen met investeringsmaatschappij Pentahold – drie partners met jarenlange ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop van optische sorteermachines met gesofisticeerde camera- en lasertechnologie. Hun ambitie: zo snel mogelijk een beter en betrouwbaar alternatief in de markt zetten.

Enkele van ’s werelds meest succesvolle bedrijven zijn begonnen in de spreekwoordelijke garage. Maar hoe sterk die heroïsche voorbeelden ook tot de verbeelding spreken, in een snel groeiende en veranderende sector is van nul beginnen niet de beste optie. Om een vliegende start te maken werd uitgekeken naar een overnamekandidaat.

Toeval of voorbestemming? Het Nederlandse Concept Engineers, gespecialiseerd in optische sorteersystemen voor de voedingsmiddelenindustrie, was op dat moment op zoek naar vers kapitaal en wilde ook extra ervaring, management en nieuwe technologie, zoals laserinspectie, aantrekken. Het vervolg is geschiedenis: Optimum nam Concept Engineers over en onder de handelsnaam Optimum Sorting opende het een nieuw kantoor in Hasselt, België.

Vandaag telt de groep 70 medewerkers verspreid over vestigingen in Eindhoven (NL), Hasselt (BE) en Denver (VSA). Ontwikkeling en productie vinden plaats in Hasselt en Eindhoven. Vanuit Denver verzorgt Optimum Sorting Inc de sales en service voor het Amerikaanse continent. Sales en service voor EMEA gebeurt vanuit België en Nederland, en in samenwerking met lokale partners.

WIL JE DEEL UITMAKEN VAN ONS TEAM?

en vind deze altijd makkelijk terug Naar bewaarde werkgevers

chatbot-img