Werkgevers
0

Pathé Theatres B.V.

Terug naar alle resultaten

Pathé Theatres B.V.

AMSTERDAM, Postbus 75948

https://www.pathe.nl/

WELKOM BIJ PATHÉ
‘De wonderlijke wereld van films delen met zoveel mogelijk mensen’: zo omschreven de vier gebroeders Pathé in 1896 hun ambitie bij de start van hun gezamenlijke bedrijf. In die beginjaren van de cinematografie pionierden de broers zowel met het produceren van films als het ontwikkelen van apparatuur ervoor. En met succes: binnen enkele jaren was Pathé uitgegroeid tot de grootste producent van filmapparatuur én films ter wereld.

Charles Pathé was niet alleen de oudste van de vier, hij had ook de meeste visie. Ondanks hun succes als producent wist hij zijn broers te overtuigen om het produceren van beelden aan anderen over te laten en zich te specialiseren in het delen van films met zoveel mogelijk mensen. En zo begonnen de broers met het vertonen van films in cafés en op beurzen.

Op 15 december 1906 volgde in Parijs de feestelijke opening van de eerste echte bioscoop: het Omnia Pathé. Een historisch moment: zonder de visie van Charles Pathé (naamgever ook van de haan in ons logo: ‘Charlie’) en de inzet van zijn broers zou de bioscoop niet zijn geworden tot wat die nu is.

Pathé zorgt er inmiddels al jaren voor dat naar de bioscoop gaan een beleving is geworden. Samen werken we iedere dag aan bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen mét en vóór onze bezoekers. Of het nu een avondje uit is met je partner of prille liefde, een doordeweeks bezoek met vrienden of op zondagochtend met de familie. In de bioscoop vind je ontspanning, inspiratie, ontsnapping en puur plezier. We geven onze bezoekers precies wat ze verwachten. En meer. Elke dag opnieuw. Het maakt van een gewone dag een dag om te herinneren. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet zijn of haar allereerste bioscoopbezoek? Dat is wat ons binnen Pathé drijft, iedere dag weer. Samen creëren we bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen.

en vind deze altijd makkelijk terug Naar bewaarde werkgevers

chatbot-img