Maak kennis met onze papegaaien fluisteraar Sander!

Geplaatst op

3 minuten lezen

“Zeg Sander, dag jongen, Wat vond je van het weekend weg?”, zo begint Lotte het gesprek. Sander was namelijk al voordat hij bij Werken in de Kempen begon mee geweest naar ons weekendje in Durbuy. En dat was me het weekendje wel, zo vertelt Sander: “Er kwam heel veel op me af. Mijn eerste indruk was superleuk, een kei tof bedrijf. Iedereen sluit bij elkaar aan terwijl iedereen toch verschillend is. Het is een gezellig clubje bij elkaar. Ik had het niet willen missen!” En dat is mooi! Want wij zijn ook heel blij met Sander. Wij hebben Sander al héél goed leren kennen op weekend, maar om jou ook kennis te laten maken stellen we hem even aan je voor met een paar vragen uit de grabbelton!

Als je een papegaai zou hebben, wat zou je hem dan leren?

Leuke vraag, hier kan hij uren over door praten want Sander heeft altijd een papagaai gewild. Na lang nadenken komt hij met het grandioze idee om zijn papagaai te leren om hem een box te geven. “Maar als je er al jaren een wil, waarom heb je er dan geen?” vraagt Lotte. “Ja, dat heb ik door de jaren heen losgelaten.” Maar Sander heeft zeker iets met papegaaien. Heel toevallig dus dat Lotte juist deze vraag uit de grabbelton trekt!

Dilemma: je moet de basisschool overdoen of je moet tegen iedereen praten zoals je tegen baby’s praat?

“Basisschool over doen, ik denk dat als ik nu terug kijk dat ik een super gave tijd heb gehad. Nu maak je het veel bewuster mee, lekker buitenspelen met vriendjes. Ik zou ook beter m’n best doen, vroeger was ik meer bezig met buiten voetballen dan met het leren. Ik heb echt een toffe basisschool tijd gehad, tot m’n 12e heb ik in Etten-Leur gewoond en zat daar op basisschool ‘de overkant’. Als ik dat over zou kunnen doen, hoeft ik daar niet lang over na te denken!.” Nou, dat is nog eens een duidelijk antwoord.

Wat zou de slogan zijn van de sitcom over jouw leven?

Sander denkt lang na en zeg dan: “Leef alsof het je laatste dag is.” ‘Beetje Andre Hazes dus?’ Vraagt Lotte. Sander is wel een beetje fan, hij kan wel luisteren naar die Nederlandse muziek. Lotte is benieuwd of Sander wel een beetje leeft alsof het zijn laatste dag is? “Ja eigenlijk wel!” Sander houdt er wel van om lekker spontaan dingen te gaan doen en gewoon alles uit het leven te halen.

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten?

Sander weet hier meteen antwoord op te geven: een kikkeroog. “Ah bah” is Lotte haar eerste reactie, maar ze is toch wel benieuwd waarom je toch een kikkeroog zou eten? Sander begint te vertellen over zijn oude werk waarmee ze als teamuitje een keer expeditie Robinson hebben gedaan. Een van de proeven was gekke dingen eten, er waren dingen zoals een kikkeroog of een tong van een konijn. Sander at het helemaal op en hielt het zelfs binnen. Maar heeft hij uiteindelijk ook gewonnen? “Geen idee, iedereen deed volle bak mee. Dus het was zeker de moeite waard!” zegt Sander. Lotte heeft in ieder geval al bedacht wat ons volgende teamuitje gaat zijn. “Ja leuk”, zegt Sander. “Iedereen is lekker competitief hier, dus dat moet goedkomen!”

Welke magische gave zou je willen hebben?

“Ik zou wel willen vliegen, heel gek want ik heb echt hoogte vrees.” zegt Sander. Maar hij is van mening dat je dan wel zelf de controle hebt. “Ben je bang in het vliegtuig?”, vraagt Lotte. “Nee ik durf gewoon in achtbanen of te vliegen, maar laat me niet abseilen ofzo.” Daar moet Sander het niet van hebben, hij zit liever in een kano met Mike.

Wat zou je doen met één miljoen?

“Heel cliché, maar delen met de mensen om me heen.” Hij wil er graag voor zorgen dat hun het goed hebben. Sander doet elk oudjaar me met de eindejaarstrekking. Elk jaar gaat hij met oudjaar naar een klein dorpje en daar koopt hij bij een klein bibliotheekje een lot. Maar helaas nog geen grote prijzen. “Geen wensen voor je zelf?” Nee, Sander is helemaal niet materialistisch ingesteld, maar een mooi huis in het buitenland, of vastgoed om te investeren dat ziet hij wel zitten. Wel zou hij zeker blijven werken en dat komt mooi uit voor ons, zo houden wij hem in ieder geval nog even in ons midden. “Wie niet deelt, vermenigvuldigd niet!” daar sluit Sander mee af.

Wat wil jezelf nog delen?

Sander: “Ik vind de socials van Werken in de Kempen er erg leuk uitzien, dus heb er het volste vertrouwen in dat hier ook een leuk verhaal uitrolt. Ik ben blij dat ik er ben en ik ga gas geven de komende tijd.” Lotte eindigt het interview met: “Wij zijn ook zeker blij dat jij er bent! Lieve Sander bedankt en we gaan het zien!”

Benieuwd naar onze andere collega's? Bekijk ze hier! 

CHECK ONZE COLLEGA'S