De winnaar van de Fiets naar je werk dag Award: Ventilair!

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

2 minuten lezen

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Dat deden we op 19 mei tijdens Fiets naar je werk dag. Eén bedrijf wat daar ook heel enthousiast aan mee deed was Ventilair. Je hebt ze vast wel voorbij zien racen door de Kempen. En wie weet heb je ze op social media zien finishen bij de rode loper met een heerlijke smoothie in hun hand. Oftewel: een terechte winnaar van onze prachtige award!

Een fitte werkgever

Gezondheid is bij Ventilair overal te vinden. Niet alleen bij de enthousiaste fietsers tijdens Fiets naar je werk dag, maar ook in hun producten. Ventilair biedt namelijk verschillende ventilatieoplossingen voor de woning- & utiliteitsbouw. En dit doen ze al meer dan 30 jaar. Zo zorgen ze voor gezonde en frisse lucht voor bewoners en werknemers in ieder gebouw. Ventilair streeft naar blije klanten én medewerkers. In dit interview vertelt Elise hoe ze dit doen!

Hoe motiveren jullie je werknemers om fit te blijven? 

Bij Ventilair vind je een waslijst aan faciliteiten om lekker fit te blijven. Zoals Elise zegt: “We willen onze medewerkers niet zozeer motiveren, maar we willen wel bewustwording creëren.” Dat doen ze met dingen als werkplekchecks voor een goede werkhouding. Voor zowel de collega’s op kantoor als de collega’s die thuiswerken. Daarnaast organiseren ze onder werktijd ook regelmatig presentaties over voeding en beweging! Elk jaar worden er weer nieuwe dingen bedacht hiervoor. Zo houden ze elkaar lekker fit.

Happy work happy life

Ook het werkgeluk van collega’s wordt flink aangehaald bij Ventilair. Elise: “Dat blijkt ook wel uit het rapportcijfer van de onlangs uitgevoerde MTO met een 8. Dat is toch een geweldig compliment voor ons als werkgever?”  Daarnaast proberen ze werknemers ook regelmatig te verrassen.

“Neem bijvoorbeeld Valentijnsdag, al onze medewerkers kregen een roos omdat ze een schot in de roos zijn. Of met covid kregen ze als bedankje voor hun harde werk tijdens deze onzekere tijd een pet, want wij als Ventilair vonden de prestaties petje af. En zo zijn er heel het jaar door af en toe leuke verrassingen. Daarbij zetten we elke maand een medewerker in het zonnetje.”

Er worden ook ooit dingen georganiseerd door de werknemers zelf! Pasgeleden verraste het assemblageteam ons magazijnteam met een lekkere én gezonde lunch. “Zo voel je de waardering wel” zegt Elise met een glimlach.

Fiets naar je werk dag

Er werd van alles uit de kast getrokken bij Ventilair. Om medewerkers te stimuleren, maar ook om mee te strijden voor de Fiets naar je werk dag Award. “We wilde er iets speciaals van maken dus hebben we de rode loper van de Open Bedrijven dag tevoorschijn getoverd, verse smoothies gemaakt en stond er een lekker soepje en broodje voor de fietsers klaar. Aangezien de weersvoorspellingen niet zo goed waren hadden we ook een indoor parking geregeld voor de fietsen.”

“Zelfs een collega uit Soerendonk kwam op de fiets naar het werk”

Ondanks het weer hadden ze een top opkomst, zo’n 15 medewerkers kwamen op de fiets. ”Zelfs een collega uit Soerendonk kwam op de fiets naar het werk” vertelt Elise.  

Volgend jaar weer?

En nu is de overwinning dus echt binnen. “Ja, dat is heel leuk natuurlijk, iedereen was erg enthousiast dus het was superleuk dat we hieraan mee konden doen.” Dus ook op de vraag of Ventilair volgend jaar weer meedoet is het antwoord gelijk: ja. Zo vertelt Elise: “We halen gewoon weer alles uit de kast! Daarbij doen we het allemaal met veel enthousiasme en plezier.” Een tip voor andere bedrijven: je kunt ook met weinig middelen, maar met veel enthousiasme en betrokkenheid een groots werkgeluk creëren. Jouw bedrijf doet volgend jaar toch ook mee aan Fiets naar je werk dag?

Check hier al onze acties  Bekijk de vacatures van Ventilair


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager