Fietsen? Je bedoelt VET VERBRANDEN!

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

4 minuten lezen

Oké er zullen vast mensen zijn die het echt leuk vinden om te doen, maar kom op, we fietsen toch om calorieën te verbranden? Wij overtuigen je graag om mee te doen aan ‘Fiets naar je werk dag’ door jouw winst te bepalen. En dat doen we in... JUIST! Verbrande calorieën.

Tel je winst maar uit

Heb jij zin om je halve fitness routine te skippen vanavond? Pak dan je fiets erbij! In de onderstaande tabel laten we je zien hoeveel calorieën je kunt verbranden als je je roestbak weer eens uit de schuur tovert op maandagmorgen. Moet je bijvoorbeeld 20 minuten fietsen, dan verbrand je al 184 calorieën. Pluspunt: je kunt dit keer 2 doen, want het is ook wel weer fijn als je na 17:00 uur weer thuis op de bank kunt ploffen. Dus tel je winst maar uit!

De bovenstaande tabel is op basis van een snelheid van 21 km/u en een gewicht van 70kg

En op de elektrische fiets dan?

Heb je het geluk van een elektrische fiets dan zijn de verhoudingen net wat anders. Je trapt minder hard, dus helaas verbrand je dan ook minder calorieën. Hoe hoog je trapondersteuning is bepaalt hoeveel je verbrand. Iets minder effectief, maar het is wel weer een gratis work-out! 


Benieuwd hoeveel calorieën je verbruikt tijdens jouw fietstocht? Maak dan gebruik van het volgende sommetje: het aantal calorieën dat voor jou van toepassing is : 60 min X het aantal minuten dat jij op de fiets zit en voilà!

Let’s go!

Je hoort het genoeg reden om mee te doen met ‘Fiets naar je werk dag’. Het aantal verbrande calorieën is misschien geen vetpot, maar je moet toch op je werk komen dus zie het als een gratis training. Scheelt ook weer wat centen, een win-win situatie.

Wil je nu een dagje uit zonder dat je er iets aanvreet? Ga dan op pad met je fiets langs de leukste horeca tenten van de Kempen! En download onze GRATIS whitepaper. Wij zouden zeggen: cheers en smakelijk!

* indicates required

 

Bron: www.fietsenwinkel.nl


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Content Marketeer