Christel's Detacheringsreis: Van twijfel naar succes met detachering vanuit Werken in de Kempen

Tayfun van Zantvoort

Tayfun van Zantvoort

Geplaatst op

6 minuten lezen
Christel van Heijst - HR Medewerker bij VGI Willems

Detachering: je hebt er ongetwijfeld al over gehoord. Het biedt talloze voordelen voor zowel werkgevers als werknemers, maar het kan ook vragen oproepen, vooral voor werknemers die overwegen een stabiele baan op te zeggen voor iets nieuws. Vandaag hebben we het genoegen om in gesprek te gaan met Christel (45), moeder en dierenliefhebster, die via Werken in de Kempen de stap naar detachering heeft gezet en nu als HR-medewerker werkzaam is bij VGI-Willems. Ze geeft ons een inkijkje in haar leven als gedetacheerde en deelt haar ervaringen.

Maar eerst, wat is detachering nu eigenlijk precies?

Detachering houdt in dat je niet direct in dienst treedt bij de werkgever, maar dat je een contract (detacheringsovereenkomst) krijgt via Werken in de Kempen. Je ontvangt je salaris en overige arbeidsvoorwaarden van ons, terwijl je werkzaam bent bij een ander bedrijf, zoals bijvoorbeeld VGI-Willems. Hoewel je bij een ander bedrijf werkt, zijn we als bureau verplicht om alle voorwaarden over te nemen. Het biedt zowel werknemers als werkgevers de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of de werkplek en bedrijfscultuur bij elkaar passen.

Bij Werken in de Kempen doen we de voorselectie voor passende kandidaten. Onze recruiters kennen de markt en weten vaak al snel een goede match te maken. Bovendien nemen wij de administratieve rompslomp voor onze rekening.

We vroegen Christel hoe ze het heeft ervaren om gedetacheerd te worden.

"Toen ik overwoog over te stappen naar detachering, had mijn man zo zijn twijfels," vertelt Christel. “Je zegt immers je vast contract op. Maar ik voelde dat het de juiste keuze was en dat de detachering bij VGI-Willems mij evengoed stabiliteit en kansen zou bieden. Je hebt ergens anders net zoveel kans, daar kun je er ook in je proeftijd uit gegooid worden." En ja, zelfs als je een vast contract hebt, is niets echt zeker.

“Het is een kans om mensen echt te leren kennen en ervoor te zorgen dat ze ook zelf op de juiste plek zitten.”

Onze recruiter Kristel stelde haar destijds nog even gerust dat het helemaal niet de insteek is van VGI-Willems of Werken in de Kempen om voor een korte periode te gaan. "Dit is waar detachering om bekend staat. Maar we gaan juist altijd voor banen voor lange duur en een snelle overname door het bedrijf. Het is een kans om mensen echt te leren kennen en ervoor te zorgen dat ze ook zelf op de juiste plek zitten."

Ben je geïnteresseerd in de voordelen van detachering? Neem vandaag nog contact met ons op.

contact met een recruiter


Detachering biedt financieel ook voordelen voor de werknemer. Het betekent namelijk niet dat je inlevert op je salaris. Sterker nog, er zijn bepaalde punten die we verplicht moeten overnemen, wat kan leiden tot meer vakantiegeld, een betere pensioenregeling, enzovoort.

 

Christel, je ziet nu als HR-medewerker dat er meer personeel wordt aangenomen op basis van detachering. Wat wil je andere werkzoekenden vertellen als ze hierover twijfelen?

“Bij VGI heb ik ervaren dat detachering meer is dan alleen het invullen van een tijdelijke vacature. Zo heb ik laatst ook een teamleider die sceptisch was en nu gaat starten gerustgesteld dat het iets positiefs is. Het is een kans om mensen echt te leren kennen en ervoor te zorgen dat ze ook zelf op de juiste plek zitten. Het hele proces van detachering wordt ondersteund door Werken in de Kempen, wat de voor-screening en de juiste match vergemakkelijkt. Het geeft de werknemer ook de mogelijkheid om te ontdekken of het bedrijf en de functie bij jou passen gedurende een langere proefperiode. Zo kunnen beide partijen bepalen of ze gelukkig en tevreden zullen zijn op de langere termijn.”
 

“Het draait allemaal om het vinden van een langdurige match tussen werknemer en werkgever, waarbij zowel de persoonlijke eigenschappen als de professionele vaardigheden worden gewaardeerd."

Christel, hoe ervaar je nu het Werken via Werken in de Kempen?

“Wat ikzelf een leuk detail vond, is dat Werken in de Kempen er echt voor de mensen is. Dat merk je in de communicatie met de contactpersoon, maar ook door de leuke goodiebag bij aanname en een leuk kaartje met mijn verjaardag. Er zitten gewoon heel veel nuances in detachering. De kracht van Werken in de Kempen is het empathische, ze zijn er voor de mensen.” Daarnaast worden de salarisstroken correct, snel en netjes verzorgd. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken en zorgen voor een positieve ervaring. Ik ben zelf een trotse 'Werken in de Kempenaar'!" Daar zijn wij zelf dan weer trots op. :-)

Detachering met een menselijke touch is mogelijk.

Het draait allemaal om het vinden van een langdurige match tussen werknemer en werkgever, waarbij zowel de persoonlijke eigenschappen als de professionele vaardigheden worden gewaardeerd. Dus, als je twijfelt over detachering, onthoud dan dat wij niet zomaar een uitzendbureau zijn en dus ook geen tijdelijke banen bieden. Wij kijken naar jou als persoon en naar wat jij wilt om je zo in contact te brengen met bedrijven in de regio. Wij zijn er voor jou en gaan graag samen met je op zoek naar de plek waar jij je toekomst tegemoet kunt gaan. Immers draait het niet alleen om werk, maar ook om de mensen die je ontmoet en de kansen die je krijgt om te groeien. Zowel als bedrijf, en als werknemer.

contacT OPNEMEN   Meer over detachering


Tayfun van Zantvoort

Geschreven door

Tayfun van Zantvoort

Creative Marketing Manager