Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

Geplaatst op

2 minuten lezen

Het schadeherstelbedrijf van vader en zoon Coppens is al jaren een begrip in Veldhoven en omgeving. Ruim 30 jaar geleden startte vader Gerard, ‘Gerrit’ in de Veldhovense volksmond, zijn bedrijf in het herstellen en uitdeuken van autoschade. Gerrit staat in het dorp bekend als ‘een goei baas die goed is voor z’n personeel’. Sinds een jaar heeft zoon Geert het bedrijf overgenomen. Wat niet veranderd is, is die dorpse gemoedelijkheid. Geert Coppens: “We zijn niet zo groot. Er werken 8 man op de werkplaats, maar dat maakt het wel persoonlijker.” Pierre Hertogh (voorbewerker) vult aan: “De sfeer hier is goed. We hoeven niet op ons tenen te lopen als Geert binnenkomt. Je kunt gewoon een keer met elkaar kletsen.”

Een topteam!

Werken bij ABS Autoherstel Coppens betekent werken in een topteam met één brok ervaring. Pierre: “De meesten van ons zijn rond de 50 die allemaal het vak verstaan. We hebben verschillende karakters, maar niemand laat elkaar vallen. Als je een probleem hebt of de druk bij iemand is te hoog, dan help je elkaar gewoon. We zijn één team.” Die collegiale mentaliteit staat hoog in het vaandel. Zo ook kwaliteit. Geert: “Bij ons volgt iedereen regelmatig cursussen, bijvoorbeeld voor het uitlezen van auto’s. Uiteraard betalen wij die. Zo behóuden we ook een topteam. In 2016 hebben we de award voor Beste Autoschadebedrijf van Brabant gewonnen. Hoewel we gewoon ons ding doen, ben ik daar wel trots op.”

Ardey: ‘Om 08:00 uur begint de werkdag, maar eigenlijk is iedereen al rond 07:30 uur aanwezig om even wat te kletsen.’

Vrijheid en vertrouwen 

Ardey Engelenburg (freelancer): “We hebben de vrijheid om op onze eigen manier te werken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende manieren om een deuk uit een auto te halen. Hoe je dat doet, maakt niet uit. Als het eindresultaat maar goed is. Dat is een stukje vertrouwen die je hier krijgt.”

Pierre: ‘We herstellen ruim 40 auto’s in de week. Dat kan alleen als het team goed samenwerkt en veel voor elkaar over heeft.’

Kippensoep

We werken niet alleen als team samen, maar we lunchen eigenlijk ook altijd gezamenlijk. Pierre: “Als je iets bij je lunch wilt, zoals iets fris of soep, kun je daar gewoon om vragen. Ik wilde graag kippensoep. Dat wordt dan gelijk besteld. Ook gaat er regelmatig om 11.00 uur een briefje de werkplaats rond voor het bestellen van een broodje of hamburger.” Geert voegt daarbij toe: “En op vrijdag houden we iets eerder op voor de vrijdagmiddagborrel met bitterballen en fris. Een gezellige afsluiter van een drukke werkweek.”

Momenteel zijn we op zoek naar een ervaren autoschadehersteller die ons topteam wil komen versterken. Nieuwsgierig naar dit gezellige schadeherstelbedrijf waar collegialiteit en kwaliteit voorop staan?  Check hieronder de vacature.