5 sollicitatietips die het solliciteren makkelijker maken

Tayfun van Zantvoort

Tayfun van Zantvoort

Geplaatst op

Vector Art Laptop en Kop Koffie

Sollicitatietip 1: begin bij de basis

First things first: als je gaat solliciteren, heb je een goede sollicitatiebrief en up-to-date cv nodig. Nogal logisch, zou je denken, maar je zult je verbazen hoe vaak het in deze eerste stap misgaat. Ervaringen die helemaal niet relevant zijn, slordige vormgeving, een foto uit het jaar nul... Dus hup, poets dat profiel eerst maar eens op! Heb je hier moeite mee, wellicht kan dan de website van cv.nl een stukje op gang helpen.

Sollicitatietip 2: zet in op softskills

Als je dan toch met de cv aan de slag gaat, kijk dan meteen even naar welke softskills je vermeldt. Daar letten recruiters (en werkgevers) steeds meer op, soms zelfs meer dan op je hardskills of werkervaring. De juiste softskills vertellen veel over jou en kunnen dan ook nét de doorslag geven. Benieuwd welke dat zijn?

Sollicitatietip 3: let op je social media aanwezigheid

Anno 2020 gaat jouw toekomstige werkgever jou zeker weten online opzoeken. Een simpele Google-zoekopdracht en jouw hele digitale levensweg is te bewandelen. Is dat een keurig traject, of laat je een spoor van vernieling achter? Het zou toch zonde zijn als jij misgrijpt vanwege een Facebook-ruzie, oncharmant kiekje of controversiële post uit een ver verleden. Lees wat je op social media zeker moet vermijden als je gaat solliciteren met deze tips:

Sollicitatietip 4: spring eruit met een videosollicitatie

Beeld zegt meer dan duizend woorden. Geen wonder dus, dat de videosollicitatie eerder norm dan uitzondering aan het worden is. Voor sommige vacatures is het zelfs een vereiste, of in ieder geval ten zeerste aan te raden – denk maar aan een vacature videograaf of contentspecialist. Dan sta je zonder videosollicitatie toch echt 1-0 achter. Geen zorgen, we geven je graag wat tips om te solliciteren met video:

Sollicitatietip 5: ga vol overtuiging het gesprek aan

Je mag op gesprek komen – yes! Dan is het ergste achter de rug. Toch? Ook al ben je al ‘binnengehaald’, tijdens het sollicitatiegesprek heb je nog volop kans om de show te stelen. Het is tenslotte de eerste indruk die je in levenden lijve (of in ieder geval face-to-face, mocht je sollicitatie digitaal plaatsvinden) maakt. Hoe je dat goed doet? Zo:

Klaar om je droombaan te vinden?

Met deze 5 sollicitatietips weet jij al een stuk beter hoe je jouw nieuwe baan in de wacht moet slepen. Waar wacht je op? Go get ‘em! Ga snel op zoek naar de mooiste vacatures in de regio. Onze recruiters zoeken desgewenst met je mee. Heb je voor het solliciteren nog meer tips nodig? Ook dan kunnen ze je helpen. Meld je aan en vind jouw droombaan:

Aanmelden


Tayfun van Zantvoort

Geschreven door

Tayfun van Zantvoort

Creative Marketing Manager