[Gastblog] 3 onmisbare tips om je videosollicitatie eruit te laten springen

Tayfun van Zantvoort

Tayfun van Zantvoort

Geplaatst op

2 minuten minuten lezen

Vraagt je toekomstige werkgever om een videosollicitatie? Ben je al zenuwachtig bij de gedachte om jezelf te filmen? Weet je even niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier bij het goede adres. In dit artikel geven we samen met CVster je 3 onmisbare tips om jouw videosollicitatie uit te laten blinken en je droombaan binnen te halen.

Bereid je tekst goed voor

Deze tip lijkt logisch, maar onderschat het niet. Wanneer je je tekst goed in je hoofd hebt zitten, de camera scherp hebt gesteld en er geen ruis op de achtergrond is, voel je je waarschijnlijk meteen een stuk meer op je gemak. Het wekt ook zelfverzekerdheid op, omdat je weet waar je het over hebt en niet hoeft te twijfelen. Met een goede voorbereiding voorkom je dat je telkens op een spiekbriefje moet kijken. Hiermee houd je ruimte over om op je houding en toon te letten.

Hou het simpel en kort

Het belangrijkste doel van een videosollicitatie is om jezelf te laten zien en een goede eerste indruk te maken bij de werkgever. Dit maakt de voorselectie van de sollicitatieprocedure namelijk een stuk gemakkelijker voor hem of haar. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een eerste indruk vaak snel is gemaakt, nog binnen 1 minuut. Een korte en simpele introductie is daarom vaak al genoeg. Als de werkgever interesse heeft in onderwerpen die je hebt genoemd, dan vraagt hij je waarschijnlijk naderhand om toelichting te geven.

Kijk in de camera

Het is natuurlijk verleidelijk om jezelf -tijdens het filmen van de video- te bekijken op het beeldscherm. Maar kijk ook eens in de camera zelf. Hiermee maak je ‘oogcontact’ met de kijker (recruiter of werkgever) en toon je interesse. Ook maak je een zelfverzekerde indruk door direct in de lens te kijken.

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind vooruit. Het maakt niet uit als je een foutje maakt of een keer over je woorden struikelt. Dit is menselijk en overkomt zelfs de allerbeste. Wees vooral jezelf en maak de boodschap helder en duidelijk.

Bron: Cvster.nl

Tayfun van Zantvoort

Geschreven door

Tayfun van Zantvoort

Creative Marketing Manager