"Na 14 jaar, tijd voor iets anders" - Helma (58)

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

3 minuten lezen

Switchen van baan, sommigen doen het elk jaar wel een keer, maar anderen blijven wat langer op een plek zitten. Zo ook Helma (58), maar liefst 14 jaar werkte ze bij dezelfde werkgever. Toch besloot ze na al die jaren dat het tijd was voor iets anders. Spannend, want tijden van solliciteren veranderen natuurlijk ook. Dus hoe doe je dat?

Een nieuw tijdperk

Helma komt op mij over als een bezige bij, een energieke dame die er geen doekjes omwindt. Daarom zegt ze ook gelijk: “Mijn vertrek had puur met mijzelf te maken”. Al een paar jaar was Helma bezig om zichzelf te herontdekken en op een dag kwam ze erachter dat daar ook een nieuwe baan bij hoorde. Gelukkig kon ze toen meteen bij ons terecht.

Wie heb ik aan de lijn

Nadat Helma had gesolliciteerd op een baan, stond ze duidelijk op de radar van onze recruiters. Die wisten haar dan ook zeker te vinden. “Op een middag was ik met mijn man onderweg en heb ik binnen een half uur wel drie belletjes van jullie gehad.” En bij die derde was het raak! “Er werd gebeld of ze me mochten voorstellen bij Roosen. Ja is goed. Doe maar, dacht ik” zegt Helma lachend. Spanning had ze niet, Helma ziet wel hoe het loopt vertelt ze. De volgende dinsdag ging ze op gesprek. Al verliep dat net wat anders dan gedacht.

Het gesprek

Met nog een lichte verbazing in haar stem vertelt Helma dat het meteen klikte bij Roosen. Maar op een bepaald moment in het gesprek maakte de werkvoorbereider een rake opmerking: “Ik denk niet dat deze functie iets voor jou is” zei hij. “Dat denk ik ook niet” zei Helma, maar hij bood  haar ter plekke wel een andere functie aan.

Zelfs ik was verbaasd over deze uitkomst. Geen helaas, jammer of dankjewel, maar ik wil je er gewoon bij, hoe dan ook! Met een begrijpende blik en knikkende beweging luister ik terwijl Helma zegt: “Dat gaf mij meteen een gevoel van waardering, dat zij voor mij dat extra stapje zetten”.

 “Dat gaf mij meteen een gevoel van waardering, dat zij voor mij dat extra stapje zetten”.

De klik was er al, nu moest alleen de baan nog kloppen. Helma mocht meelopen met een Logistiek Medewerker en was meteen verkocht. “Ja, dít was het gewoon.” Sinds februari is ze bij Roosen aan de slag en is Helma een stukje dichterbij het terugvinden van haarzelf.

Gewoon doen

Toch bijzonder hoe zo’n sollicitatieproces af en toe kan lopen. Van ‘ik ben op zoek naar iets nieuws, maar weet niet precies wat’, naar ‘ik zit hier helemaal op mijn plek’. En dat is precies het mooie van werken bij Werken in de Kempen. Want wij zijn gedreven om mensen te helpen. Ook al weet je niet precies hoe of wat, zolang jij ook gedreven bent om aan de slag te kunnen doen wij kneiter hard ons best om jou aan een mooie baan op fietsafstand te helpen. Dus twijfel je? Pak dan gewoon de telefoon en wij helpen je graag verder!

PAK NU DE TELEFOON

 


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Content Marketeer