Van geen idee naar lekker op je plek

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

4 minuten lezen

We hebben weer een een pareltje! En als dat zo is dan schreeuwen we dat natuurlijk het liefst van alle daken. Dus bij deze nemen we je graag mee in het verhaal van Niels van der Donk (31), een loyale ex-werkzoekende die niet zo goed wist wat hij wilde, maar na zijn bezoek aan Werken in de Kempen weer helemaal op zijn plek zit. Nu al een succesverhaal hè.

Waar het allemaal begon

Als kleine guppies moeten we al beslissen welke richting we uit willen als het om werk en studie gaat. Velen hebben op deze jonge leeftijd nog geen idee wat ze willen doen. Zo ook Niels: “Ik had geen flauw benul wat ik wilde doen. Maar op een gegeven moment moest ik wel een keuze maken, toen heb ik me ingeschreven bij een opleiding logistiek en dat beviel per toeval heel erg goed.”

“Ik had geen flauw benul wat ik wilde doen”

Na deze opleiding ging hij werken bij een bedrijf dat naast logistiek ook actief is op IT gebied. Toen heeft hij ondervonden dat de technische kant hem ook wel interesseert. “Als ik het opnieuw zou kunnen doen dan had ik misschien wel iets meer in de richting van techniek gekozen als opleiding.”

Het is tijd, de hoogste tijd

Een tijdje geleden was Niels uitgekeken op zijn baan. “Op een gegeven moment dacht ik van: nu moet ik wel iets gaan doen, anders werk ik hier over zes jaar nog.” Toen kwam hij via een google search bij ons terecht.

Nu was Niels geen guppie meer, maar wat hij nu precies wilde doen op werkvlak was hem nog steeds niet helemaal duidelijk. Een lastige case voor onze recruiters, maar deze dames gaan een goede uitdaging niet uit de weg (mocht je zelf ook niet weten waar je naar op zoek bent, neem eens contact op!).

“Daar werk ik nu nog steeds”

Nadat Niels zich had aangemeld op de website werd hij de volgende dag al teruggebeld. Hij kwam op gesprek en omdat er van zijn situatie echt werk is gemaakt werd hij de volgende dag al teruggebeld voor een mogelijke functie. Want hoewel hij in het begin niet zo goed wist wat hij wilde doen wist onze recruitment afdeling hem gelijk te matchen met VGI en met succes! “Ik werd gebeld over een mogelijke baan en daar werk ik nu nog steeds."

Mooi werk

We zijn nu een paar maanden verder en Niels werkt nog steeds als Orderpicker bij VGI. Het werk bij dit gezellige Brabantse bedrijf bevalt hem heel erg goed. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden en dat ziet hij dan ook wel zitten. “Ik vind het fijn om ergens aan te bouwen en niet telkens over te springen en dan maar een beetje voor elkaar te krijgen. Daarbij staat VGI voor veel open, die indruk heb ik tot nu toe wel.”

De kracht van recruitment

Wij hebben weer iemand blij gemaakt met mooi werk en dat doen we het liefst. Ook wanneer je niet weet wat je wil kunnen we je wellicht helpen met het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Laat onze recruiters je helpen, want een perfecte match begint met een perfecte matchmaker.

Ook Niels bekrachtigt dit voor alle werkzoekende met een laatste tip: “Zoek een specialist op, die hebben er meer kijk op dan jijzelf. Vraag hulp en doe het niet alleen. Maak er wel werk van en schuif het niet steeds op.” Kun jij ook wel wat hulp gebruiken? Maak dan nu een account aan en kies voor de optie om geholpen te worden door onze recruiters!

Meld je HIER aan!

 


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Content Marketeer