Stephan plaatste zijn cv én vond zijn droombaan in coronatijd

Tayfun van Zantvoort

Tayfun van Zantvoort

Geplaatst op

Vrolijk, goedlachs én een kersvers vast contract op zak. Dat is Stephan van Avendonk, een van onze kandidaten die succesvol werk heeft gevonden met onze hulp. “Nadat ik mijn cv had geplaatst, ging het wel heel erg snel!”, vertelt Stephan. “Werken in de Kempen had goed nieuws voor me!”

“Ik was al een tijdje op zoek naar werk hier in de regio”, vertelt Stephan. “Ik heb vaak op jullie website gekeken, en toen zag ik dat in mijn cv kon plaatsen! Dan zouden de recruiters met me meekijken. Dus dat heb ik gedaan. En toen ging het heel erg snel! Ik mocht eerst bij Werken in de Kempen op gesprek komen, om kennis te maken. Daar werd echt de tijd voor genomen. We spraken bijvoorbeeld over wat ik belangrijk vind in een baan, en wat ik dan zoek. Zo kan Werken in de Kempen de perfecte match maken. Na één week kreeg ik een telefoontje van recruiter Anne en die zei: ‘we hebben goed nieuws voor je! We hebben zelfs twee vacatures voor je beschikbaar!’. En toen mocht ik dus bij allebei de bedrijven op gesprek komen.” 
 

Super enthousiast 

“Het was voor mij meteen duidelijk: het gesprek met de ene werkgever voelde veel beter dan het gesprek met de andere.” Stephan is enthousiast om door te gaan. Maar dan komt corona. Het is maart 2020 en de wereld gaat op slot. “Ik had echt net mijn gesprek gehad, dus ja.. dat tweede gesprek liet even op zich wachten. Dat duurde allemaal wat langer. Maar ik was zo enthousiast dat ik zelf ook wel achter dat gesprek aan zat. Werken in de Kempen heeft toen ook lekker doorgepakt!”
 

Wat past er bij mij?

Uiteindelijk begon Stephan in juli aan zijn nieuwe baan als ordersupportmedewerker bij Apex International. “Ik maakte meteen onderdeel uit van het team. Het was heel fijn dat ik zo opgenomen werd.”
 

“Ik ga er helemaal voor!”


“Ik heb goede gesprekken met mijn leidinggevende én met Werken in de Kempen gehad. Ik kon aangeven waar ik naar op zoek ben in een baan. Werken in de Kempen heeft me daar heel fijn in ondersteunt. En mijn leidinggevende zei dat zij super tevreden over mij zijn! Dat ze perspectief zien voor mij binnen het bedrijf. En dat ik me geen zorgen over de toekomst hoef te maken. Ja, dan ga ik er helemaal voor!” 
 

Steun aan Werken in de Kempen

“Werken in de Kempen heeft mijn sollicitatie echt super opgepakt. Ik was heel blij dat ik Anne kon bellen. Dat ik met haar kon praten over wat er nou echt bij mij past. En het feit dat ik even kon vragen: hoe kijken jullie er tegenaan? Wat vinden jullie ervan? Het is heel fijn dat er iemand gewoon met je meedenkt. Dat heb ik echt als zeer prettig ervaren.”
 

“Het is heel fijn dat iemand gewoon met je meedenkt”


“Ik neem aan dat er veel meer mensen op zoek zijn naar wat er nou echt bij hun past. Dan is het heel fijn als je op iemand terug kunt vallen. En ook als ik vragen had over m’n uren. Ik kon gewoon bellen. Als ik vragen had, kon ik altijd terecht.”
 

Vast contract

Inmiddels werkt Stephan een half jaar bij Apex International. Dat betekent dat hij niet meer wordt gedetacheerd (Lees hier wat detachering is) door Werken in de Kempen, maar dat hij is ‘overgenomen’ door Apex International en nu volledig in dienst is bij hen. “Ik heb het er echt goed naar mijn zin. Het bevalt goed”, zegt Stephan. “Ik heb nu een vast contract gekregen! Daar ben ik echt super blij mee en ik ben heel benieuwd wat de toekomst bij Apex mij zal brengen.”


Lieve Stephan, wij wensen jou namens heel Werken in de Kempen heel veel succes én werkgeluk! 


Tayfun van Zantvoort

Geschreven door

Tayfun van Zantvoort

Creative Marketing Manager