Checklist: zo vind jij een nieuwe uitdaging

Wat de reden ook is, je bent erover uit dat het tijd is voor iets anders. Je wil weer voldoening halen uit je werk, uitgedaagd worden en vooral ook lekker in je vel zitten. Maar op welke manier bepaal je hoe jouw droombaan eruitziet? Om daar een beter beeld van te krijgen hebben we een checklist voor je samengesteld. Dus lees snel verder.

1. Wat motiveert jou?

Een eerste en hele belangrijke vraag, wat zijn jouw drijfveren om elke dag weer aan de slag te gaan? Denk er goed over na, want juist dit moet jij jezelf afvragen wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Waarom ga je solliciteren?
Het is goed om te bedenken waarom je gaat solliciteren. Zoek je bijvoorbeeld meer uitdaging, ben je niet blij met je huidige werkgever of is dit je eerste job? Door jezelf dit af te vragen krijg je meer duidelijkheid in je beweegredenen en kun je gericht op zoek naar een nieuwe baan.

Waar krijg je energie van?
Welke taken of uitdagingen maken het dat je de tijd helemaal uit het oog verliest? Het antwoord op deze vraag hoeft niet per se werk gerelateerd te zijn. Wanneer je een passie hebt voor taal of helemaal gek bent van auto's is het natuurlijk supergaaf als je ergens werkt waar ze hier ook actief mee bezig zijn! Schrijf jouw vijf belangrijkste drijfveren op.

<Wat is jouw einddoel?
Waar zie jij zelf over een aantal jaar? Een cliché, dat weten we. Maar misschien heb jij wel een heel helder beeld van hoe jouw carrière er volgens jou uit moet zien. Wil je naar een bepaald doel werken? Een eigen bedrijf starten of jezelf gaan specialiseren? Dit doel kan invloed hebben om jouw keuze voor een nieuwe baan.

2. Ga in gesprek met anderen

Gesprekken met buitenstaanders kunnen je weer nieuwe inzichten opleveren. Je kunt erover kletsen met collega's, maar ook met vrienden of familie. Misschien zien zij wel dingen waar jij nog niet aan hebt gedacht. Wat je aan ze kunt vragen? Nou, bijvoorbeeld:

3. Omschrijf jouw ideale baan

De bovenstaande punten afgevinkt? Dan kun jij jouw droombaan op papier zetten! Maak een lijstje met de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn:

Waar ligt je prioriteit?
Haal even terug wat je hebt opgeschreven bij jouw motivatie. Is er een bepaalde functie die je graag zou willen vervullen of vind je het veel belangrijker om te werken bij een bedrijf dat dezelfde taal spreekt als jij? Of misschien is reistijd wel een belangrijke topic bij jou. Oftewel: zet je prioriteiten op een rijtje. Maak een lijst van de drie dingen die voor jou het allerbelangrijkst zijn. Aan de hand daarvan kun je gericht op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Hoe ziet het perfecte bedrijf eruit?
Dan hebben we het niet over alleen een leuke werkomgeving. Denk aan de grootte van het bedrijf, het aantal collega's en of je graag in een team of juist zelfstandig werkt. Hieronder hebben we een aantal dingen onder elkaar gezet waar je nog meer aan kunt denken:

Geef jezelf de tijd om erover na te denken en probeer drie dingen op papier te zetten waar jouw toekomstige werkgever aan moet voldoen.

Omschrijf jouw droombaan
Welke to-do's mogen echt niet ontbreken in jouw nieuwe functie? Deze kunnen heel specifiek zijn of het kunnen dingen zijn zoals: ik wil graag bij klanten op afspraak komen. Schrijf drie taken op die zeker in jouw functieomschrijving moeten staan.

4. Start met zoeken

Ja hoor, je bent er klaar voor! Na het invullen van al deze vragen weet jij precies waar je naar op zoek bent. Start deze zoekopdracht op werkenindekempen.nl en gebruik de filters om er zeker van te zijn dat de vacature aan jouw eisen voldoet. Weet je het toch nog niet 100% zeker? Dan kun je altijd de hulp inschakelen van onze recruiters! Ze denken graag met je mee.

Vind jouw nieuwe uitdaging    Neem contact met ons op