5 jaar bij WIDR: een duik in het verleden met Sem, Laura en Lotte!

Lieke Sengers

Lieke Sengers

Geplaatst op

2 minuten lezen

“Hallo Lieke, leuk dat je luistert!” begint de opname. Sem is nu alweer 5 jaar bij ons in dienst dus is het hoog tijd om wat herinneringen op te halen. Laura en Lotte, onze andere die hards, sluiten aan bij het interview. Zit jij klaar voor een paar verhalen uit de archieven? 

Wat is het grappigste dat jullie hebben meegemaakt in jullie tijd hier?

“Oef, waar moeten we beginnen.” Met zoveel humor in het team is het moeilijk kiezen. Laura heeft nog wel een gouwe ouwe: “Samen naar de Lidl om alles voor het kerstdiner in te kopen, om vervolgens uit het raam te gaan zitten gourmetten. En toen de wijn op was heel zat naar Divino om een nieuwe voorraad te halen. Daar durfde ik me daarna echt niet meer te vertonen hoor.”

Sem heeft ook wat in gedachte: “Ons laatste uitje in Spanje. Man, man… Ik heb echt een paar keer bijna in mijn broek gezeken van het lachen en dat gebeurt niet vaak!” En Lotte, die weet het gewoon niet. Er zijn TE VEEL grappige momenten geweest om er eentje te kiezen.

Wat is er het meest veranderd in de afgelopen 5 jaar?

“Professionaliteit, stipt op 1!” Roept Laura. Waarop Lotte aanvult: “Ja, we zijn natuurlijk enorm gegroeid met het team. Ooit begonnen we met niets, dus eigenlijk is alles wel veranderd.” Waarop Sem zegt: “Nou, wat ik dan wel weer heel leuk vind, is dat de cultuur en de sfeer wel hetzelfde is gebleven, ondanks alle veranderingen.” Met een hoop instemmend ja-geknik als gevolg. Zo lekker gewoon gebleven die harde werkers.

Als je nu een miljoen zou winnen zou je dan bij Werken in de Kempen blijven?

“Nee” zegt Laura heel resoluut. Foei, Laura! Dat was niet het antwoord wat we zochten. Gelukkig kunnen we lekker eerlijk zijn tegen elkaar. “Haha, ja sorry. Als ik een miljoen win ga ik een bloemenwinkel beginnen ofzo.” Legt Laura uit. Sem: “Een aantal jaar geleden zou ik denk ik hetzelfde zeggen. Maar ik heb pas nog zitten denken, wat zou ik anders doen als ik veel geld zou hebben? En eigenlijk is dat niet zo heel veel. Los van wat extra onbetaald verlof om te reizen of misschien parttime werken. Maar helemaal stoppen zou ik niet willen.”

Lotte wil voorlopig ook echt nog niet stoppen. “Ik heb nu nog veel te veel te doen. We zijn gewoon met zo’n gave dingen bezig dat ik er nog geen afscheid van zou kunnen nemen.” Ondanks dat is één miljoen wel van harte welkom natuurlijk, dus mocht iemand zich geroepen voelen…

Als je één moment bij Werken in de Kempen nog eens na zou mogen leven, welk moment zou je dan kiezen?

“Ik kan niet één moment kiezen eigenlijk.” Zegt Lotte. “Ik zou wel heel graag nog een keer terug willen naar het begin. Van niets, iets maken is gewoon zo mooi.” Laura is het hier volledig mee eens. Sem gaat toch voor een ander moment: “Het weekend in Spanje, maar ook vorig jaar in Durbuy.” Het winnen van de Gouden Gazelle was natuurlijk ook geweldig om mee te maken. “Maar de leukste momenten” sluit Sem af “zijn toch wel de feesten, bbq’s en gave weekenden met het team.”

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Check dan even deze video:

Met welke drie woorden zou jij je tijd bij Werken in de Kempen omschrijven?

“Leerzaam, persoonlijke ontwikkeling, samenhorigheid, gezellig, dynamisch, gewaardeerd.” Hele mooie opties, maar het woord waar ze het alle drie over eens zijn is: thuis. “Het meest van de tijd ben ik natuurlijk hier en dat voelt echt wel een beetje als thuis.” Vertelt Laura. “De klik onderling, dat iedereen hier gewoon zichzelf kan zijn. Voor mij zijn dat de dingen waardoor je hier echt blijft plakken.”

Wat was jullie grootste flop bij Werken in de Kempen?

Lotte weet hem al heel snel: “Helemaal in het begin was ik met een jongen bezig als recruiter. Die mocht aan het werk, maar hij wilde niet meer en hij nam zijn telefoon niet op, dus ik sprak zijn voicemail in met: ‘wil je me even terugbellen?’ Of dat dacht ik dan toch... Ik had niet op tijd opgehangen en heb toen dus heel zijn voicemail vol geblaft over hoe irritant het was dat ik hem niet kon bereiken..” Oef, Lotte. Dat is wel een flinke hoor. Laura en Sem kunnen deze flop dan ook niet overtreffen.

Hoe zou je Werken in de Kempen omschrijven bij een potje 30-seconds?

“Leukste bedrijf van de regio!” Roept Lotte! Mooi werk is ook populair, maar dat keuren onze competitieve collega’s natuurlijk niet goed bij een potje 30-seconds! “Vacatureplatform, recruitment, regionaal.” Ja ja, we komen er wel. “Geen uitzendbureau zoals elk ander, maar een uniek concept.” Zou jij het raden met deze tips?

Wat je in ieder geval wel kunt raden na dit verhaal is dat er de afgelopen jaren in ieder geval veel gelachen is bij Werken in de Kempen! Wil jij nou ook zo hard lachen? Check dan onze vacatures!


Lieke Sengers

Geschreven door

Lieke Sengers

Campagne Specialist