De oplossing van nu: de overbruggingskandidaat

Tayfun Zantvoort

Tayfun Zantvoort

Geplaatst op

Deze tijd vraagt om een andere aanpak. Ondernemers vragen om tijdelijke krachten, en thuiszitters vragen om tijdelijk werk. En wij zijn hier om jullie te verbinden. In deze tijd helpen wij jullie aan een overbruggingskandidaat of aan een overbruggingsbaan. Hoe wij dat doen? Zo! 

“Bij ons start aanstaande week een tijdelijke kracht!”, vertelt Mike Schilder van Lavrijsen Haarden. “Een van onze vaste medewerkers valt vier tot zes weken uit, en dus hebben wij op zeer korte termijn een tijdelijke kracht nodig. Ik denk: hoe gaan we dit opvullen? Vier weken is vrij lang! Nou, dan ga ik het proberen via Werken in de Kempen.” Daar krijgt Mike onze Roy aan de telefoon. Onze recruiter. “Roy had meteen iemand in gedachte die bij ons zou passen. En het moest echt snel geregeld zijn. En dit allemaal op korte termijn. Maar Roy had het binnen 1 à 2 dagen helemaal geregeld.” 


Hoe werkt dat ‘uitlenen’ dan precies?

Stel: één van jouw medewerkers valt uit en je hebt direct extra spierkracht nodig. Op dit moment zitten heel veel mensen werkeloos thuis. Denk aan toppers uit de evenementenbranche, de reiswereld, de horeca en de retail. Praktische en slimme mensen, die jou tijdelijk kunnen helpen. En die zijn er zó veel!

Goed, jouw medewerker valt uit en dus bel je ons. Met de vraag of wij jouw probleem kunnen oplossen. Natuurlijk! Wat zijn jouw voorkeuren? Mike gaf bijvoorbeeld aan dat hij op zoek was naar een handige kracht, die ook verstand heeft van gas. “Wel zo handig, met haarden monteren. De kracht werkt vooral ondersteunend, dus hij hoeft niet opgeleid te zijn tot monteur of haardenspecialist. Als hij maar van aanpakken houdt!”

Zodra jij jouw wensen hebt doorgegeven, gaan wij razendsnel voor jou op zoek. En wij kunnen die verbinding als geen ander leggen. Aan de ene kant hebben we namelijk kandidaten die vragen om werk, en aan de andere kant hebben we bedrijven die vragen om (tijdelijke) krachten. Het is aan ons om jullie daarin te verbinden. Hoe mooi is het dat wij beide kanten (de werkgever en de werknemer) in deze bijzondere tijd kunnen helpen?!


Wat zijn de voordelen van die overbrugging?

Mike geeft aan dat hij de ondersteunende factor heel prettig vindt. “We zullen onze tijdelijke kracht niet alleen op pad sturen. Hij is echt onze ondersteunende factor. Dat hij ons kan helpen waar het nodig is. Die flexibiliteit is heel fijn.”

Helpen waar nodig, dat klinkt goed. En dat is precies waar onze kandidaten om staan te springen: jou een handje te helpen, met wat dan ook. Moet het karton opgeruimd worden? Moet er gesjouwd worden? Moet de werkplaats schoon? Moeten de kantoren leeg? Moet de administratie nog gedaan worden? Bedenk het, en roep het! Wij zijn er om jou te helpen.  

Wat Mike ook fijn vindt, is dat het tijdelijk is. “Straks komt onze collega weer terug. Dan is het voor ons overbodig om meerdere werknemers aan het werk te hebben. En deze tijdelijke kracht komt erg positief over! We verwachten er veel goeds van.”

 

Sta jij als ondernemer ook te springen om extra hulp? Weet dan dat wij een hele rits aan tijdelijke krachten (overbruggingskandidaten) in de rij hebben staan, die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan. Hoe mooi is het dat wij jullie in deze tijd ook kunnen helpen?! Zo heeft de één weer brood op de plank, en is de ander uit de brand geholpen. Bel ons. Mail ons! Dan kunnen we kijken wat we voor jou kunnen betekenen. 


Tayfun Zantvoort

Geschreven door

Tayfun Zantvoort

Creative Marketing Manager