Hoe houd ik mijn werknemers tevreden? Nou, zo dus!

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

3 minuten lezen

Jep, je werknemers. Je kunt niet zonder ze en daarom is het zo belangrijk om ze tevreden te houden. Maar hoe doe je dat? Met alleen een kerstpakket voor de feestdagen ben je er nog lang niet. Dit vergt net wat meer moeite. En hoe je dat dan precies doet, dat vind je HIER.

Een complimentje doet het altijd goed

Een kleine moeite en af en toe kan dit hét verschil maken. Ook in onze privé situatie vinden we het fijn om een complimentje te ontvangen, dus waarom zou dit op de werkvloer dan anders zijn? Het heeft daarnaast ook nog eens een aantal voordelen. Je verhoogt bijvoorbeeld de kwaliteit van het werk én verlaagt het ziekte verzuim. Wie wil dat nu niet? Kom maar door met die complimenten!

Een lekker bakkie

Moeten we je deze nog uitleggen? Met de maandagochtend-mood van sommige collega’s is een goed koffiezetapparaat een must! Zo heb je het ook nog eens goed geregeld voor de niet-koffiedrinkers, want zij hoeven niet de hele dag tegen een chagrijnige collega aan te kijken. Win-win!

Geen neusvreters

Van uit je neus vreten is nog nooit iemand beter geworden en dat gaat zeer waarschijnlijk ook niet gebeuren. Conclusie: zorg ervoor dat je werknemers genoeg uitdaging hebben. Wanneer dit niet het geval is ligt een bore-out (een vorm van extreme verveling op het werk) op de loer en dat is zeker niet de bedoeling. Hoe je erachter komt wat die uitdaging moet zijn? Juist! Gewoon vragen.

Voldoe aan verwachtingen

Heb jij het ooit meegemaakt? Bij je sollicitatiegesprek wordt het ene van je gevraagd, maar in de praktijk ben je met hele andere dingen bezig. Whut!? Dat was niet de bedoeling. Zorg ervoor dat je goed voor ogen hebt wat een werknemer van jou verwacht. En vraag ook met regelmaat of die verwachtingen zijn verandert. Zo voorkom je miscommunicatie én een ontevreden werknemer.

Gezelligheid (en wat alcohol) doet wonderen

Deze kan natuurlijk niet missen in ons lijstje. Want wij houden wel van een gezellige borrel! Maar alcohol is niet de enige reden om samen het weekend in te luiden. Je collega’s zie je alleen op een professionele manier, maar af en toe een wat informelere sfeer kan zorgen voor een andere band. Zie het als een soort teambuilding. Zo leer jij je werknemers nog eens écht kennen!

Nog meer tevreden werknemers?

Kun jij nog wel wat nieuw personeel gebruiken waarbij deze tips goed van pas komen? Dan is Werken in de Regio dé plek! Op ons platform krijg jij een gezicht en is jouw vacature binnen no time vervult. Neem snel contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Tell me more!


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager