Werkgevers
0
payrolling

PAYROLLING: GEEN PERSONEELSADMINISTRATIE

Payrolling?! De perfecte oplossing voor de werkgever die geen tijd heeft voor de administratieve rompslomp die bij een nieuwe werknemer komt kijken. Of omdat je de risico's die je als werkgever draagt niet voor je rekening wil nemen.

Wat houdt het in? Payrolling betekent simpelweg dat wij alle administratie van je overnemen. Wanneer een nieuwe werknemer in dienst gaat óf voor bestaande personeelsleden. Zij komen allemaal bij ons op de loonlijst te staan, zo loop jij minder risico.

payrolling

WAAROM PAYROLLING?

Je neemt minder risico bij het aannemen van nieuw personeel

Je hoeft geen tijd te besteden aan de personeelsadministratie 

Je komt niet voor verrassingen te staan wanneer de wetgeving veranderd

Je behoud je flexibele schil


 

Je hebt een tijdelijke vervanging nodig, bijvoorbeeld bij zwangerschap of ziekte

 


INTERESSE? WE KOMEN GRAAG BIJ JE LANGS!

Zou payrolling een oplossing kunnen zijn voor jouw bedrijf? Dan komen we graag een
keertje bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Met één contactpersoon voor
al jouw wervingsvraagstukken zijn we nauw betrokken bij jouw bedrijf.


CONTACT OPNEMEN  

Liever een andere vorm van werving?

detachering

Detachering

Wil jij het vinden van nieuw personeel volledig uit handen geven? Dan kies je voor detachering. Onze recruiters gaan op zoek naar de juiste kandidaat voor jouw vacature(s). En doordat de kandidaat (in eerste instantie) bij ons op de loonlijst komt, loop je een stuk minder risico.

Meer informatie
werving & selectie

Werving & Selectie

Je bent op zoek naar nieuw personeel, maar hebt niet de tijd of kennis om zelf te werven? Ga dan voor werving & selectie! Onze recruiters gaan graag aan de slag met het zoeken van de juiste mensen voor jouw vacature(s). En hebben ze iemand gevonden? Dan neem je de nieuwe werknemer zelf in dienst, zonder tussenkomst van derde.

Meer informatie
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Deze site wordt beveiligd met reCAPTCHA. Hierop zijn de Privacy Policy en Servicevoorwaarden van Google van toepassing.

Hoeveel uur is een fulltime vacature?

Vaak zie je in vacatureteksten staan dat er een fulltime medewerker wordt gezocht. Maar hoeveel uur is fulltime nou daadwerkelijk?
Wanneer je fulltime (of in het Nederlands gewoon 'voltijd') werkt, betekent dat meestal minimaal 35 uur en maximaal 40 uur per werkweek. Dit komt dan vaak overeen met vijf dagen werken en twee dagen vrij. Je kunt hierbij denken aan werkdagen van zeven of acht uur per dag. Het kan echter ook zijn dat je vier dagen van negen uur werkt (36 uur in totaal dus). Ook dit wordt gerekend als een fulltime werkweek.

Bekijk onze fulltime vacatures

Hoeveel uur is een parttime vacature?

Bij een parttime vacature spreken we van minimaal 12 uur in de werkweek en maximaal 32 tot 35 uur. Het grote voordeel van minder werkuren is dus dat je daardoor ook vaker je werkweek wat flexibeler kunt indelen, bijvoorbeeld door twee dagen te werken van 10 uur of wellicht vier werkdagen van ieder 6 uur. Werk je minder dan 12 uur in de week? Dan wordt er gesproken over een bijbaan.

Toch kan het parttime werken je ook in problemen brengen. Vaak is het lastiger in sommige beroepsgroepen om een aanstelling te krijgen voor een laag aantal uren. Voor andere is het weer lastiger om rond te komen met een parttime inkomen. Bedenk dus van tevoren goed waarom je parttime wilt werken en/of dit ook realistisch is.

Bekijk onze parttime vacatures

Wat zijn de voordelen van parttime werken?

Er staan een hoop vooroordelen over parttime werken. Met name wanneer je nog geen kinderen hebt en parttime wilt werken, wordt dat vaak gezien als 'lui'. Ten onrechte, want er zitten ontzettend veel voordelen aan parttime werken.

Ontstaan van de 40 urige werkweek

Wist je dat de 40 urige werkweek inmiddels zo'n 100 jaar bestaat? Het was Henry Ford (die van de Ford auto's) die de 40 urige werkweek voor zijn medewerkers introduceerde. Voorheen werd er namelijk nog veel meer gewerkt. Maar Ford vond het een goed idee om zijn medewerkers ook meer te laten consumeren (zoals bijvoorbeeld zijn auto's te kopen). Door de invoering werden mensen gelukkiger en gingen ze inderdaad meer geld uitgeven. Inmiddels is bewezen dat deze 40 uur nog altijd geen magisch cijfer is. Sterker nog. Veel landen zijn aan het experimenteren met nog lagere werkweken, om het geluk van de mensen zelf te bevorderen.

Positieve effecten van parttime werken 

Inmiddels zijn veel bedrijven (en landen) dus aan het experimenteren met minder werken. Dit heeft tot een aantal interessante conclusies geleid:

  • Mensen worden productiever en werken geconcentreerder wanneer ze meer vrije tijd hebben.
  • Mensen ervaren minder stress in hun leven wanneer ze parttime werken.
  • Mensen vinden hun leven meer in balans
  • Meer tijd voor het ontwikkelen of uitvoeren van hobby's.

Bovenstaande positieve effecten blijken ook van belang te zijn voor de huidige maatschappij. Meer dan ooit ervaren mensen burn-out klachten en worstelen mensen met hun mentale gezondheid. CNV onderzocht dat inmiddels bijna 21% van de werknemers wel eens burnout klachten ervaart.

Bekijk onze parttime vacatures

Wat zijn de nadelen van parttime werken?

Je zou zeggen dat er (buiten dat je minder geld verdient als je parttime werkt) alleen maar voordelen zitten aan het parttime werken. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Hieronder zetten we alle nadelen van parttime werken voor je op een rijtje. Benieuwd naar de voordelen, bekijk ook onze FAQ over voordelen van parttime werken.

Wanneer je parttime wilt gaan werken zal je zeker eerst om tafel moeten met je huidige werkgever. Minder werken betekent welliswaar dat je geconcentreerder werkt en meer werk verzet in dezelfde tijd. Maar betekent dat ook dat je hetzelfde werk kunt verrichten in minder tijd? Dat is natuurlijk maar de vraag. Je werkgever moet kijken of er mogelijkheden zijn om extra personeel aan te nemen en op welke dagen je écht op het bedrijf MOET zijn. Helaas is dit dus niet altijd zelf te bepalen en moet er soms worden besloten tot meer drastische maatregelen.

De nadelen van parttime werken

Sommige nadelen zijn heel logisch, andere nadelen heb je wellicht wat minder goed over nagedacht. 

  • Als je minder werkt, heb je natuurlijk ook minder inkomen.
    Vraag jezelf af of je dit financieel wel kunt opbrengen. berekenhet.nl heeft hier een handige rekentool voor online staan.
  • Veel mensen hebben helaas nog veel negatieve vooroordelen over parttime werken.
    Probeer jezelf hiervoor af te sluiten en geniet er juist van dat je meer vrije tijd hebt.
  • De kans op gestoord worden tijdens vrije dag is groter wanneer je parttime werkt.
    Maak hier duidelijke afspraken over met je collega's of geef momenten aan, waarop je wel telefonisch beschikbaar wilt zijn.
  • Sommige hogere functies vereisen nog altijd veel van de medewerkers, vaak ook veel uren en veel beschikbaarheid in je vrije tijd.
    De kans op een grote carrière is erg afhankelijk van de welwillendheid van de managers/eigenaren van het bedrijf.
  • Helaas blijkt uit de vele recessies dat parttime medewerkers eerder ontslagen worden in tijden van nood dan mensen die fulltime werken. Dit heeft te maken met de extra korte termijn kosten die een parttimer met zich mee brengt.

De meeste van bovenstaande punten zijn dus erg afhankelijk van het bedrijf waar je werkt en de collega's waar je mee werkt. Maak dus duidelijke afspraken vooraf en houd hier aan vast om van je parttime werkleven een succes te maken.

Bekijk Parttime Vacatures   Nee, ik werk liever fulltime

Wat is het effect van deeltijd werken op mijn pensioenopbouw?

Wanneer je deeltijd werkt bouw je net zoals bij voltijd gewoon pensioen op. Echter bouw je wel zoveel pensioen op als jij in uren werkt. 

Rekenvoorbeeld: Iemand die 40 uur werkt, bouwt laten we zeggen 100% pensioen op. Iemand die 20 uur in de week werkt, bouw hierdoor slechts 50% pensioen op. Dit staat dus altijd in verhouding met elkaar.

Gelukkig gaan de meeste pensioenfondsen er vanuit dat je parttime werkt (ca 32 uur). Dus als het goed is bouw jij hierdoor voldoende pensioen op om van je oude dag te kunnen genieten. Twijfel je, check dan altijd even je pensioenfonds of je genoeg opbouwt en of je wellicht wat meer pensioenafdracht kunt doen maandelijks. 

Bekijk de parttime vacatures op Werken in de Peel

chatbot-img